Tvoje naročilo iz spletne trgovine Fensi.si bodo do vrat dostavili kurirji dostavne službe GLS ali Pošte Slovenije. Svoje naročilo pa lahko prevzameš tudi v našem razstavnem salonu v Kranju.

 

Cena:

Enotna cena dostave za pošiljke na območju Republike Slovenije je 3,70€ za naročilo, če pa skupni znesek tvojega naročila presega 50€ je dostava brezplačna. Osebni prevzem paketa v našem razstavnem salonu je brezplačen.

 

Čas dostave:

Čas odpreme in dostave paketa je odvisen od časa oddaje tvojega naročila. Če boš naročilo oddal/a med tednom se bomo potrudili, da tvoj paket odpošljemo še isti dan, če naročilo sestavljajo izdelki, ki so v trenutku naročila na zalogi v našem skladišču - izdelki označeni z DOBAVA TAKOJ. Naročila oddana in naročena z dostavo GLS bodo odposlana isti dan, če so bila oddana do 12.00 ure. Naročila naročena z dostavo Pošta Slovenije bodo odposlana še isti dan, če bomo tvoje naročilo prejeli do 14.00 ure.

 

Naročilo za osebni prevzem v našem razstavnem salonu bomo na prevzem pripravili najkasneje v roku 1 ure, če boš naročilo oddal/a med delovnim časom, ki je vsak delovnik (od ponedeljka do petka) med 8.00 in 16.00 uro. 

 

Možnosti dostave:

Dostavno službo lahko po želji izbereš v postopku nakupa, kjer boš lahko izbiral/a tudi način dostave tvojega naročila. Na izbiro imaš več različnih dostavnih možnosti, ki so odvisne tudi od izbire dostavne službe.

Ob izbiri dostavne službe GLS lahko izbiraš med dostavo na dom ali dostavo v eno izmed GLS paketnih trgovin (GLS Paketomat, bencinski servisi MOL, OMV in Petrol ter trafike 3Dva).

Pri izbiri dostavne službe Pošta Slovenije pa lahko paket prav tako naročiš na dom, v PS Paketomat, na bencinski servis Petrol ali izbereš dostavo Poštno ležeče. V zadnjem primeru te bo paket brez dostave na dom počakal kar v tvoji poštni poslovalnici.

Vsi načine dostave lahko izbereš ne glede na to, kakšen način plačila svojega naročila izbereš. Če boš svoje naročilo plačal/a ob prevzemu lahko ob dostavi z dostavno službo GLS svoj paket kurirju plačaš tudi s kartico, medtem ko kurirji Pošte Slovenije za plačilo sprejemajo le gotovino. 

V posameznih primerih boš za prevzem paketa ali plačilo odkupnine dolžan plačati provizijo, ki jo zaračunavajo dostavne službe ali ponudniki za prevzem paketa. Kdaj in koliko znaša provizija za prevzem paketa si preberi v splošnih pogojih za dostavo in prevzem pošiljk, kjer najdeš tudi vse ostale informacije o dostavi.

Izsek iz splošnih pogojev poslovanja

Dostava in prevzem 

Pošiljke naročene preko spletne trgovine fensi.si dostavljamo do vrat objekta naših kupcev preko pogodbenih partnerjev Pošta Slovenije in GLS. Prodajalec si v izrednih primerih pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Naročila oddana preko spletne trgovine Fensi.si dostavljamo samo na območju Republike Slovenije in Hrvaške. V kolikor nimate veljavnega naslova v Republiki Sloveniji ali na Hrvaškem, lahko pošiljko prevzamete osebno na našem prevzemnem mestu v Kranju ali v enem izmed paketomatov Pošte Slovenije ali GLS paketni trgovini. Če želite dostavo paketa v katero koli drugo državo v EU lahko paket pripravimo, dostavo pa uredite sami preko izbranega ponudnika in nosite s tem povezane stroške.

Strošek dostave do vrat objekta za naročilo na območju Republike Slovenije je 3,70€ in 6,50€ na območju Republike Hrvaške, ne glede na težo ali količino paketov. V primeru, da skupni znesek posameznega naročila presega vrednost 50,00€ pa je dostava brezplačna tako v Republiki Sloveniji kot na Hrvaškem. Dostava je brezplačna tudi za določene izdelke, za katere je tako določeno oz. označeno v spletni trgovini in katere prodajalec sprotno lahko spreminja in objavlja (v primeru akcijske ponudbe). Če ob takšnem izdelku, za katerega velja brezplačna dostava, istočasno kupite tudi druge izdelke, brezplačna poštnina velja za celotno naročilo.

 

Možnosti dostave do vrat objekta in cene za območje Republike Slovenije

 • Dostava do vrat objekta z GLS dostavno službo – 3,70€
 • Dostava v GLS Paketno trgovino ali GLS paketomat – 3,70€
 • Osebni prevzem na prevzemnem mestu v Kranju – Brezplačno
 • Dostava do vrat objekta s Pošto Slovenije – 3,70€
 • Poštno ležeče – dostava v vašo poštno poslovalnico – 3,70€
 • Dostava v PS Paketomat – 3,70€
 • Dostava na BS Petrol s Pošto Slovenije – 3,70€

 

Možnosti dostave in cene za območje Republike Hrvaške 

 • Dostava do vrat objekta  z GLS dostavno službo – 6,50€

 

Čas dostave in odpreme paketa

GLS

V kolikor je bilo naročilo oddano do 12. ure, kot način plačila pa je bil izbran katerikoli način z izjemo plačila po predračunu in je naročeno blago na zalogi v skladišču prodajalca, si bomo prizadevali, da naročene izdelke prejmete že naslednji dan. Kljub navedenemu velja splošni dostavni rok 2-3 delovne dni.

Pošta Slovenije

V kolikor je bilo naročilo oddano do 14. ure, kot način plačila pa je bil izbran katerikoli način z izjemo plačila po predračunu in je naročeno blago na zalogi v skladišču prodajalca, si bomo prizadevali, da naročene izdelke prejmete že naslednji dan. Kljub navedenemu velja splošni dostavni rok 2-3 delovne dni.

Prodajalec ne prevzema odgovornosti v primeru zamude dostave. Vse spore in poizvedbe, ki izhajajo iz tega naslova mora uporabnik uveljavljati zoper izbranega ponudnika dostavnih storitev, katerega je uporabnik izbral pod možnostmi dostave. V primeru, da uporabnika ob dostavi ni na naslovu, bo dostavljalec pustil obvestilo o dostavi ali kupca obvestil preko oddanih kontaktnih podatkov ob naročilu z možnostjo ponovne dostave ali dostave v paketomat PS oz. GLS ali paketno trgovino GLS.

V primeru izbranega načina plačila po predračunu roki za dostavo iz prejšnjih odstavkov tega poglavja splošnih pogojev poslovanja pričnejo teči z dnem prejema plačila na transakcijski račun podjetja.

Osebni prevzem

Osebni prevzem naročenih izdelkov v spletni trgovini fensi.si je možen na prevzemnem mestu v Kranju. Vaš paket bo na prevzem pripravljen najkasneje v roku 1 ure po oddaji naročila, v kolikor je naročeno blago na zalogi v skladišču in je naročilo oddano v delovnem času. Naš delovni čas je med ponedeljkom in petkom od 8.00 do 16.00 ure.

Prevzemno mesto se nahaja na Bleiweisovi cesti 30, 4000 Kranj v poslovni stavbi Center Gorenjske (bivša Gorenjska oblačila). Osebni prevzem paketa lahko opravite vsak dan od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Paket lahko prevzamete po prejetem obvestilu, da je bil paket pripravljen na prevzem. Osebni prevzem je brezplačen. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 040 819 384.

Če uporabnik pri prevzemu pošiljke, ne glede na izbran način dostave, opazi, da je pošiljka poškodovana, mora o tem na kraju samem nemudoma obvestiti dostavljalca, kateri mora izpolniti zapisnik o poškodovani pošiljki.

 

Doplačila ob dostavi

V posameznih primerih je kupec za prevzem paketa ali plačilo odkupnine dolžan plačati provizijo, ki jo zaračunavajo dostavne službe ali ponudniki za prevzem paketa. V spodnjem seznamu so prikazana doplačila, ki jih zaračunavajo ponudniki za plačilo odkupnine ali prevzem paketa:

 • Dostava do vrat objekta z GLS dostavno službo – NI DOPLAČIL
 • Dostava v GLS Paketno trgovino – DOPLAČIILO v primeru dostave na BS Petrol, OMV ali trafiko 3DVA v znesku 1,05€ za plačilo odkupnine. Dodatno doplačilo za vročanje paketa na BS Petrol v znesku 0,45€
 • Dostava v GLS paketomat – NI DOPLAČIL
 • Osebni prevzem na prevzemnem mestu v Kranju – NI DOPLAČIL
 • Dostava do vrat objekta s Pošto Slovenije – NI DOPLAČIL
 • Poštno ležeče – dostava v vašo poštno poslovalnico – NI DOPLAČIL
 • Dostava v PS Paketomat – NI DOPLAČIL
 • Dostava na BS Petrol s Pošto Slovenije – DOPLAČILO za vročanje paketa na BS Petrol v znesku 0,45€
Izdelek dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo